Want information in English?

Take a good look at all the pictures of the car you are interested in purchasing, then contact Mike with your questions.

At oanda.com you can convert your currency into Swedish Krona (SEK), to find out how much the car will cost. We can arrange shipping world wide.

1966 AMC Ambassador 990 Diplomat 2dHt ##15250 MIL##

1966 AMC Ambassador 990 Diplomat 2dHt ##15250 MIL##

1966 AMC Ambassador 990 Diplomat 2dHt ##15250 MIL##

Årsmodell: 1966
Pris: 149.000 SEK
Kontakta Mike när du är beredd att handla »

En MYCKET ovanlig, sportig och frän midsizebil som rullat futtiga 15250 mil hos tre ägare. Den är född i årets snyggaste färg; Marquessa Mauve, en ljus rosalila metallic-kulör. Den är även begåvad med modellens ikoniska reklamkampanj-inredning; Optional Code "Y" Black & White Hounds Tooth. Givetvis var det inte många i detta marknadssegmentet som hade självförtroende nog att beställa den, så gissningsvis finns det inte många överlevande kvar med den, om ens någon. Som knark på laxen beställdes den även med årets största motor; 327" V8:an med 270 hästar (hyfsat tilltaget på en midsize!). Andra options den har är Flash-O-Matic automatlåda, AC samt PB/PS.

Den är helt fri från rost och lagningar. Karossen är spikrak. Lacken är original från fabrik med solmattering på huv och bagage och med diverse småskavanker. Helheten är dock så bra så att det krävs ett moget övervägande om man verkligen skall lackera om i framtiden. Originalkromet är fortfarande blankt och fint. Jag har låtit göra en ny inredning (inklusive två "throw pillows") i korrekt material från SMS samt nytt vinyltak. Bägge var intakta men för torra för framtida bruk. Den fick då också en ny bagageinredning, även den i korrekt material.

Bilen går fantastiskt bra och stabilt. Den är pigg och rapp med ett härligt muskelbils-sound från de dubbla blåsen framför bakhjulen. Automaten växlar perfekt. American Racing-fälgarna och BF Goodrich-däcken är nästan nya. Det medföljer originalfälgar med kapslar samt luftrenare om man vill återställa till original (scoopet är monterat med fyra små skruvar). Jag har även kompletterat med dekaler och en försäljningsbroschyr. Den är besiktigad "för alltid". Denna rara "Giant Killer" kan bli din; ring mig direkt på 0703158080 och se till att det händer!..

Ps. Lite kuriosalänkar för oss nördar:
https://www.youtube.com/watch?v=A01IU6xk_hA
https://www.youtube.com/watch?v=rdcww6NS9Qg
https://phil-are-go.blogspot.com/2012/01/amc-ambassador-optional-interior-very.html
---------------------
USA-BILAR KÖPES!
---------------------
Vi köper gärna din bil. Mindre reparerbara defekter accepteras, men i stort sett söker vi fungerande fina rostfria bilar. Maila till letsmakeadeal(a)mikesgarage.nu med bra bilder samt detaljerad info samt pris, så snackar vi!..

Intresserad av denna bilen? « Kontakta Mike » om du känner dig redo att slå till.

Se detaljbilder på bilen nedan.

Denna bilen finns på http://www.mikesgarage.nu/bil/611/

Söker du en bilmodell som inte finns här?

Möjligheten finns att vi kan finna den åt dig. Kontakta Mike och berätta om dina önskemål på modell/skick/pris, etc... Vi har ett bra kontaktnät, framförallt i soliga Kalifornien, som gör det möjligt att köpa fina bilar till vettigare priser än vad som erbjuds hos handlarna där. Fina bilar är som bekant ofta dyrare där än här hemma och att "fynda" på distans utan att någon synat den är lite väl spännande. Det har kommit hem en hel del skräckexempel på denna form av "amerikansk roulett" de senaste åren.

Har du en bil till salu som kan passa in här?

Då kan vi hjälpa till att marknadsföra den åt dig, alternativt kanske köpa den. Kontakta Mike och berätta om modell/skick/historik och om hur mycket du vill ha för bilen, så resonerar vi om det.